Trop

Sommerlejr 2015Brødeskov Gruppen fra Ny Hammersholt har en lang tradition for at sende de store spejdere på eventyr. Sommerlejr 2015 skulle ikke være nogen undtagelse.

Spejderne i alderen 12-16 år startede mandag d. 6 juli fra Hanstholm i Nordjylland og havde Agger Tange 44 km stik syd som mål for ugens vandretur. Nationalpark Thy var rammen om turen og spejderne skulle lærer om Nationalparken og hvordan Danmark også kan være barsk og vild natur.

 

Mandag gik med besøg på Hanstholm Bunkermuserum og en tur til Hanstholm fyr for at nyde udsigten. Da vi kom op til fyret havde de lukket tårnet da det skulle renoveres, så i stedet gik vi helt ud på kanten og kigge på bølgerne slå ind over molen, og det var vildt at se havet vise tænder.

Vesterhavet og vejret viste sig fra sin barske side og først fredag kom vindstyrken under 12 m/s. Landskabet i Nationalparken er meget varieret og indeholder både skove, moser, hede landskab og ikke mindst flotte lange sandstrande.

 

Desværre kom vi ikke til at gå på strandene så meget som vi gerne ville fordi det blæste alt for meget. Den planlagte rute på ca. 80 km. måtte ændres da blæsten gjorde det umuligt for spejderne med de store rygsække at komme frem til de planlagte lejrpladser uden at være helt ødelagt.

Vi omprioriterede vores rute pga. vejret og søgte længere ind i land for at få lidt læ.

Tirsdag var ugens længste dag med 21 km på programmet, alle spejdere og ledere syntes det var hårdt, men efter en god lang dag kunne de slå lejr 100 m. fra stranden på en privat græsplæne i Klitmøller.

De næste par dage gik i støt og roligt tempo gennem Nationalparken og igennem Bøgested Rende, som er et af nationalparkens store udflugtsmål. Bøgested Rende var i 1600-1700 tallet hjemsted for en vandmølle, indtil sandflugten gjorde det umuligt at drive mølle på stedet. Der ligger stadig en mølle sten hvor møllen formentlig har stået.

Sommerlejr 2015Torsdag aften efter vi var kommet til vores lejrplads i Hvidbjerg Plantage og havde spist aftensmad, kom der en vildt fremmed dame og spurgte om vi var fra Brødeskov, og så fik vi en is og en kasse slik, med en hilsen fra Magrethe og Henrik.”

 

 

Fredag gik turen forbi Lodbjerg kirke som er Danmarks mindste landsby kirke, fra den kan man se til Danmarks største landsby kirke som ligger i Vestervig 6 km. derfra.

Fredag aften bød på luksus for spejderne, da den nærmeste camping plads blev brugt som overnatnings sted og de fleste fik et velfortjent bad. Efter aftensmaden gik turen til stranden ved Agger hvor den sidste af 5 opgaver skulle løses for at får Nationalpark Thy mærket til uniformen. ”Vi skulle finde sort sand, og helst noget der var tørt og det mærkelige var at det sorte sand var magnetisk, og det plejer sand ikke at være.

 

Lørdag stod vi op kl. 06.30 og pakkede vores ting sammen, lederne havde sørget for rundstykker til morgenmad, i stedet for havregrød smiler Emma og Ida og fortæller at de var glade for at slippe for opvasken, inden de skulle gå de sidste 10 km til færgen mod Thyborøn. Et langt lige og fladt stykke ud over Agger Tange i solskin og for første gang på ugen næsten ingen vind.

Det blev i alt til 110 km. for spejderne fra Brødeskov Gruppen, og alle er kommet igennem turen uden de store udfordringer og vabler kan man vist ikke undgå mener John.

110 km. på 7 dage og med 20 kg oppakning.

 

 

  • Siden er senest redigeret: tirsdag 20 februar 2018, 19:40:47.